Jacques Britt overhemden

Jacques Britt: menig man weet het. Dit merk produceert overhemden van klasse en stijl. De overhemden zijn tot in de puntjes verzorgd en afgewerkt. En hebben subtiele onderscheidende details. Heb je de zebra onderop je overhemd wel eens gezien? De combinatie maakt de overhemden van Jacques Britt een hele goede keuze voor de modebewuste man. Jacques Britt is al eeuwenlang een icoon in Duitsland – en zijn superieur aan de overhemden van de concurrentie.

De labels van Jacques Britt

De Jacques Britt shirts en overhemden zijn verdeeld in drie duidelijk onderscheiden collecties of labels. Het White Label biedt comfort fit overhemden, een pasvorm die comfortabel aanvoelt voor elke man. Onder het Brown Label verkoopt Jacques Britt shirts in een modern fit pasvorm die licht getailleerd is en daardoor erg modern en eigentijds aanvoelt. De Blue Label collectie tenslotte is een slim fit collectie voor wie een absoluut scherpe en trendy uitstraling zoekt.

Wie richtte het merk op?

Het merk werd in 1969 opgericht door Gerd Seidensticker. Deze man had maar één missie: de allerbeste overhemden ter wereld produceren. De man Gerd Seidensticker wilde van het merk de standaard in overhemden maken. In vergelijking met andere merken moest dit merk bovenaan komen. Seidensticker wist al snel bekendheid te verwerven internationaal, en zorgde ervoor dat zijn overhemden nooit tot de middenmoot behoorde.

Zijn poging om een wereldwijde bekendheid te verwerven bleek ook uit de slimme naamkeuze. Door het combineren van een Frans klinkende voornaam met een achternaam die bijna niet Engelser kon klonk het merk Jacques Britt al snel vertrouwd in de oren van zowel Franstalige als Engelstalige consumenten.

Stijl en klasse sinds 1969

Al decennialang is dit merk een waar begrip. Als er één overhemdenmerk het voorbeeld van anderen is, dan is het Jacques Britt wel. Dit komt doordat ze de beste katoensoorten gebruiken, in combinatie met een strakke zakelijke outfit. Deze zakelijke overhemden komen volop voor in het aanbod. Naast zakelijke overhemden blinkt het merk ook uit in andere sprekende kleuren: zoals een mooie streep of een rood pied-de-poule overhemd. Mannen die zichzelf willen onderscheiden met stijl en klasse kiezen dan ook voor Jacques Britt.

De traditie van Jacques Britt

Het merk zelf heeft een lange geschiedenis als alleenstaand merk. Het maakt deel uit van de Seidensticker Group of Companies: dit is een verzameling merken die hoogwaardige shirts produceren. Samen hebben de merken al meer dan 150 jaar ervaring in het ontwerpen van de beste kleding voor mannen, met luxueuze afwerking. Het zebra logo is geïntroduceerd om het 40-jarige bestaan van het merk te vieren. Dit symbool staat voor vrijheid, elegantie en de modieuze uitstraling die Jacques Britt wil hebben.