Dagje scooteren

4 redenen waarom je een scooter zou moeten hebben in Amsterdam

scooterdagAmsterdam is een prachtige stad: mooi om te bezoeken en om in te wonen. Net als andere steden, is er een bepaalde manier hoe je het beste in Amsterdam kunt wonen. Een belangrijke tip voor mensen die in Amsterdam (gaan) wonen: schaf een scooter aan! Als je je afvraagt waarom, lees dan verder. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom het hebben van een scooter in Amsterdam een échte pre is.

Wat is er met de scooter te bezoeken in Amsterdam?

Amsterdam is een prachtige stad. Boordevol historische panden, bijzondere gebouwen en mooie grachten. Met de scooter kun je Amsterdam van Noord tot Zuid en van Oost tot West op een leuke manier ontdekken. We lichten graag de volgende hoogtepunten voor je uit:

Jordaan

De Jordaan is een prachtig deel van het Centrum van Amsterdam. De nauwe negen straatjes zijn breed genoeg voor je scooter. Er bevinden zich veel leuke winkels, boetiekjes, restaurants en barretjes waar je even van je scooter af kunt stappen om te kijken en te proeven.

Wallen

De Wallen liggen in het centrum van Amsterdam en ook hier kun je wederom met je scooter heerlijk rondrijden. Net als in de Jordaan zijn de kleine straatjes gevuld met winkeltjes en horeca-aangelegenheden waar je als toerist of als rasechte Amsterdammer je de mooiste en lekkerste dingen tegenkomt. Daarnaast is dit gedeelte van de stad de plek waar je De Oude Kerk kunt vinden; zeker de moeite waard om een keer te zien!

Grachtengordel

Amsterdam is bijzonder mooi wanneer je langs de grachten rijdt. De woonbootjes, versierd met de kleurrijke blaadjes van de bomen, versieren op hun beurt weer de grachten. De panden die eraan grenzen zijn authentiek en ademen geschiedenis. Wanneer je een stukje besluit te gaan rijden door Amsterdam, stop dan zeker bij de grachten.

Waarom heb ik een scooter nodig in Amsterdam?

1. Groter bereik dan met de fiets

Amsterdam is een fietsstad. Dat is algemeen bekend. Op het Centraal Station van Amsterdam staan talloze fietsen en als je door de stad loopt moet je voortdurend op je hoede blijven voor fietsers. De fiets is überhaupt in Nederland erg populair, maar in Amsterdam is het voor veel mensen het belangrijkste vervoersmiddel.

Het nadeel met de fiets is echter het bereik. Natuurlijk kun je met je fiets van de ene uithoek van Amsterdam naar de andere uithoek fietsen, maar niet iedereen wil dat graag. Fietsen is prima, maar voor de grotere afstanden of afstanden tussen Amsterdam en naburige gemeenten, is de fiets misschien minder geschikt.

2. Auto is onhandig

Amsterdam is berucht om het dure betaald parkeren. Dat is overigens alleen wanneer je het geluk hebt dat je een parkeerplek vindt! Zeker in het centrum van de stad, is het verschrikkelijk duur om te parkeren. Deze kosten heb je niet wanneer je je scooter wil parkeren in het centrum van de stad.

Daarnaast is het autorijden in de stad vaak moeilijk of zelfs gevaarlijk. Als automobilist heb je rekening te houden met trams, scooters, veel voetgangers en nog heel veel meer fietsers. Als scooter ben je wendbaarder en zijn deze gevaren soms makkelijker te ontwijken.

3. Onafhankelijk van het openbaar vervoer

Amsterdam heeft een goed netwerk van openbaar vervoer. Van en naar Amsterdam reis je per trein, tussen de stadsdelen reis je per metro of tram en voor de kortere afstanden reis je per bus. Bijna alle stadsdelen, behalve Amsterdam Noord, zijn met GVB en NS te bereiken.

Er bestaat echter wel een nadeel wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Treinen hebben vertraging, bussen rijden niet altijd en trams ervaren storingen. Iedereen heeft wel eens op de bus staan wachten zonder dat die op is komen dagen. Met een scooter kun je vertrekken wanneer jij wil. Dit geeft je meer vrijheid en onafhankelijkheid.

Sommige mensen gebruiken het openbaar vervoer als hun standaard vervoersmiddel. Wanneer dit wekelijks het geval is, is dit prima. Gebruikt men echter dagelijks de bus in combinatie met de trein en metro, dan kan het openbaar vervoer nog wel eens duur uitpakken!

4. Heerlijk rijplezier

Tot slot moet er natuurlijk gezegd worden dat het rijden op een scooter een waar genot is. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk om met de frisse wind in je gezicht door de stad te rijden!

Geïnspireerd geraakt?

Bij Amsterdam’s Scootercity vindt je prachtige modellen en merken. Kijk gauw op de website of kom naar één van de grootste scooterwinkel Amsterdam.

Wil je graag een Vespa, Kymco of een elektrische scooter rijden? Bekijk dan ook deze scooterwinkel in Amsterdam, op scooterspot.nl vindt je een zeer divers aanbod van scooters.
Zorg dat je de scooter na aankoop ook goed verzekert. Hiervoor kun je eenvoudig je scooterverzekering vergelijken op Verzekering.nl, je vind hier eenvoudig en snel de goedkoopste verzekering.