Een voetbalreis naar de Bundesliga

De Duitse Bundesliga is een van de sterkste voetbalcompetities van de wereld. Met top clubs als Borussia Dortmund, FC Bayern München, Schalke 04 en RB Leipzig zijn de Duitsers ieder jaar sterk vertegenwoordigt op de nationale en internationale velden! Een bezoek brengen aan een wedstrijd in de Bundesliga is dan ook zeer geliefd bij Nederlandse voetbalsupporters. Na het lezen van dit blog, kun je goed voorbereid op voetbalreis naar de Bundesliga!

Voor welke club ga jij?

Duitsland kent een heleboel mooie clubs met allen een fantastische sfeer. Toch toren er twee clubs met kop en schouders boven de rest uit. Zo is ‘Der Rekordmeister’, FC Bayern München, de allergrootste club in Duitsland. Daarnaast is de Allianz Arena, het stadion van Bayern, een enorm stadion welke plaats biedt aan maar liefst 75.000 uitzinnige supporters. De 120 jaar oude club is de meest succesvolle van Duitsland!

Naast FC Bayern is er nog een club met een enorm stadion welke steevast is uitverkocht: Borussia Dortmund. Met de iconische ‘Gelbe Wand’ is het Signal Iduna Park nog iets groter dan de Allianz Arena. 81.000 supporters staan achter de ploeg in het geel-zwart. Niet voor niets is Borussia Dortmund dan ook ontzettend populair om eens een bezoek aan te brengen. Het voordeel van Borussia Dortmund is dat de ploeg echt net over de Nederlands-Duitse grens is gelegen. München is toch al gauw een 7 (!) uur rijden.

Club gekozen? Dan nu de wedstrijd

Wanneer je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt voor een wedstrijd, is het goed om rekening te houden met het speelschema van de Bundesliga. De Duitse voetbalbond maakt namelijk op een aantal punten per seizoen de data voor de wedstrijden gedeeltelijk definitief. De wedstrijden in de Bundesliga worden gespeeld op vrijdag, zaterdag en zondag. Houd hier dus rekening mee bij het bestellen van je tickets voor de Bundesliga!

Tickets Bayern München

Is de keuze dan gevallen op Bayern München, dan wil je natuurlijk weten hoe je je tickets voor Bayern München bemachtigt. De Allianz Arena is steevast uitverkocht, maar gelukkig zijn er een aantal betrouwbare partijen waar je de tickets dan alsnog kunt bestellen. Houd er rekening mee dat deze partij goede recensies krijgt, aangesloten is bij SGR en aantoonbaar eerder klanten op reis heeft gehad. Zo weet je zeker dat je de tickets voor Bayern München bij een betrouwbare partij hebt aangeschaft.

Borussia Dortmund bezoeken?

Je keuze gemaakt voor een bezoek aan Borussia Dortmund? Dan is het ook belangrijk om te weten waar je betrouwbaar je tickets naar Dortmund kunt kopen. Net als bij Bayern München is het stadion steevast uitverkocht bij Borussia Dortmund. Gelukkig zijn er voldoende partijen die tickets voor Dortmund verkopen, maar hoe onderscheid je de betrouwbare van de onbetrouwbare? Ook hier is het belangrijk dat de verkopende partij is aangesloten bij SGR, aantoonbaar eerder voetbalsupporters op reis heeft geholpen en positieve verhalen van deze supporters terug te vinden zijn bij de recensies over de website. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste partij hebt gevonden om je tickets voor Borussia Dortmund te bestellen!