Een groep 8 musical voorbereiden kan erg leuk zijn

De groep 8 musical is een moment dat veel mensen van middelbare leeftijd nog goed kunnen herinneren. De musical is namelijk al flink wat jaren een traditie in ons land. Dat deze tijd nog goed in ons geheugen staat is natuurlijk niet voor niets. Veel kinderen vinden het erg leuk om een musical voor te bereiden en op te voeren. Zelfs de kinderen die dit eerst nog erg spannend vinden hebben er later meestal goede herinneringen aan. Als begeleider is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de leerlingen er ook echt een prachtige herinnering aan overhouden. Je zult ervoor moeten zorgen dat de musical goed verloopt, maar het belangrijkste van alles is dat de leerlingen er veel plezier aan beleven!

Hoe verloopt de voorbereiding soepel?

Om ervoor te zorgen dat de voorbereiding van de groep 8 musical goed verloopt zal je een goede musical uit moeten kiezen. Dit is een erg belangrijke keuze en het bepaald grotendeels hoeveel plezier jullie beleven aan de voorbereiding. Het kiezen van de musical is echter nog lang niet alles dat er moet gebeuren! Zo zullen de rollen bijvoorbeeld op een goede manier verdeeld moeten worden. Dit is niet altijd even eenvoudig, soms willen meerdere leerlingen bijvoorbeeld dezelfde rol. Hier is bijna altijd wel een oplossing voor te bedenken zodat iedereen tevreden is. Je kunt er ook voor kiezen om lootjes te trekken. Zodra de rollen eenmaal zijn gekozen kan er pas echt voorbereid worden. Er moet dan regelmatig gerepeteerd worden.

Tijdens de repetities moet iedereen goed kunnen oefenen. Op deze manier zal de spanning al een stuk minder zijn op de dag dat de musical echt opgevoerd moet worden. Bij een musical zijn ook liedjes erg belangrijk. Als je een goede musical hebt uitgekozen dan zullen de liedjes waarschijnlijk gemakkelijk te onthouden zijn. De meeste musicals hebben liedjes die eenvoudig te onthouden zijn. De liedjes hebben vrijwel altijd een tekst die goed bij het onderwerp past en ook leuk zijn om te horen. Daarom zijn ze voor de kinderen vaak gemakkelijk te onthouden. Desondanks moeten de liedjes natuurlijk wel vaak genoeg geoefend worden.

De dag dat de musical opgevoerd moet worden

Aan het einde van het schooljaar is het eindelijk zover, de leerlingen mogen laten zien waar ze al die tijd op geoefend hebben. Het is belangrijk dat je de leerlingen goed voorbereid hebt op dit moment. Er zullen waarschijnlijk heel wat zenuwachtige leerlingen tussen zitten. Dankzij al die keren dat jullie geoefend hebben zullen de leerlingen de tekst echt niet snel vergeten, ook niet wanneer een leerling erg zenuwachtig is. Mocht dit toch gebeuren dan kan het geen kwaad als iemand helpt of wanneer er een beetje geïmproviseerd wordt. Uiteindelijk draait het er vooral om dat de musical voor iedereen een mooie herinnering wordt, de musical hoeft niet helemaal professioneel te zijn! Ben je op zoek naar een goede musical? Kijk dan eens op de website van Rep en Roer.