Op avontuur; wat heb je nodig?

Je gaat kamperen in de wildernis, op een normale camping, couchsurfen of je maakt een roadtrip en je ziet wel waar je terechtkomt. Talloze mogelijkheden, talloze eisen waar je rugzakje aan moet voldoen. Met je exped slaapmat ga je op pad, op avontuur. Wat heb je nodig als je de wijde wereld in trekt?

Slaapspullen

Allereerst zul je iets nodig hebben om comfortabel op te kunnen slapen. Een exped slaapmat is dan een ideale oplossing. Een exped slaapmat is echter een breed begrip. Een exped slaapmat moet namelijk voldoen aan de door jouw gestelde eisen. Deze eisen kunnen sterk uiteen lopen, evenals de exped slaapmat zelf dus. VariĆ«rend in lengte, breedte, zelf opblazen of zelfopblazend en bestendigheid. Je nachtrust is het allerbelangrijkste in de hele wereld, dus een exped slaapmat is zeker iets om even goed in te investeren. Gelukkig hoef je geen dure exped slaapmat te kopen om een goede te hebben, een exped slaapmat is namelijk helemaal zo duur nog niet. 

Berging

Ook moet je alle spullen die je mee wil nemen natuurlijk kunnen opbergen. Afhankelijk van hoe je reist maak je deze keuze. Je hebt tegenwoordig zelfs een exped slaapmat die je dusdanig kunt oprollen dat hij in een rugzak past. Maak een zorgvuldige keuze qua berging en bespaar zeker niet op iets stevigs en duurzaams. 

De inhoud

De inhoud van je berging is natuurlijk ook hartstikke belangrijk. Je weet inmiddels dat je iets nodig hebt om op te slapen, een exped slaapmat bijvoorbeeld, maar wat nog meer? Controleer de weersvoorspellingen en zorg ervoor dat je je op de omstandigheden kleedt. Om voorbereid te zijn op weersveranderingen of een ongepland avondje uit, kun je extra kleding inpakken dan nodig is voor de reis. Het is ook belangrijk om te weten hoeveel bescherming je kleding biedt tegen bijvoorbeeld de zon. Bepaal ook wat voor schoenen je gaat dragen op basis van het terrein. Voor lichte wandelingen op gladde paden zijn wandelschoenen voldoende. Voor tochten over rotsachtige, ruige paden bieden laarzen meer steun. Check dus echt goed waar je heen gaat en wees op alles voorbereid.