Tips voor het verkopen van je camper in Amsterdam

Is het tijd om afscheid te nemen van de camper en woon je in omgeving Amsterdam? Dan hebben we de beste camper verkoop tips op een rij gezet om snel en voor de beste prijs van je camper af te komen. Bij het verkopen wil je het liefst iemand vinden die de camper direct kan ophalen zonder dat je hier te veel tijd aan kwijt bent. Ontdek hoe je met onze tips je camper in Amsterdam snel kwijt bent.

Moment van verkoop

Een camper verkoopt het hele jaar door niet voor dezelfde prijs. De prijs is afhankelijk van de staat van de camper, maar ook van de vraag en eventueel concurrerende aanbod. Daarnaast kan het ook een rol spelen of je camper in de buurt op te halen is. Zo kan iemand uit Amsterdam voornamelijk lokaal rondkijken in de buurt en zal hij minder snel geneigd zijn om een camper in Groningen op te halen. Uit onderzoek is gebleken dat de interesse in campers gedurende de periode voor de warme zomermaanden het grootst is, het gaat hierbij om de maanden januari tot en met april.

Geef zoveel mogelijke informatie vrij

Wanneer je de camper wilt verkopen, dan zul je geneigd zijn om de goede kanten goed te belichten en de slechtere kanten minder te benoemen. Toch raden we aan om een zo compleet mogelijk plaatje te geven aan de kopers. Hoe meer details je vrijgeeft, hoe meer inzage iemand heeft over de staat van jouw camper. Dit zal twijfels wegnemen en sneller de interesse wekken om een bod te doen of om langs te komen om de camper te bekijken. Wanneer je informatie achterhoudt zal dit alleen maar averechts werken, want de mankementen zullen uiteindelijk toch blootgelegd worden.

Knap de camper op

Als laatste tip willen we meegeven om een budget te maken om de camper op te knappen. Denk hierbij aan het repareren van mankementen en de schoonmaak. Want veel kopers zullen afgaan op de afbeeldingen van de camper voor een eerste indruk. Als tip willen we nog meegeven om direct na een grote schoonmaak foto’s te nemen voor de advertentie.