5x healthy hotspots in Amsterdam

Hoewel we jaren terug alleen maar ongezonde fastfoodketens tegen kwamen in het straatbeeld van Amsterdam, is dit beeld steeds meer aan het veranderen. Toch is het roer om gegaan en zien we steeds vaker hotspots openen die zich focussen op gezondheid en bewustzijn. Gezond eten en drinken is vandaag de dag dus net zo normaal geworden als een vette hamburger en een milkshake. Gezond eten is een trend, maar waar vinden we nou de leukste healthy hotspots van Amsterdam?

Sla

De naam zelf zegt al een heleboel over dit concept dat momenteel al op vijf verschillende plekken in Amsterdam terug te vinden is. Bij Sla zijn ze fan van eten, maar willen zij wel precies weten waar het vandaan komt. Eten, en dan met name lekker eten is onweerstaanbaar en juist om die reden wil Sla iedereen gewoon gezonder laten eten, drinken en snoepen. Daarom kun je bij Sla verschillende heerlijke salades, sappen, soepen en snacks bestellen die daadwerkelijk gezond zijn. De focus wordt gelegd op het bereiden van spannende gerechten die gemaakt zijn van biologische en eerlijke producten uit binnen- en buitenland. Verantwoord eten is enorm belangrijk en kan in Amsterdam aan de Middenweg, de Utrechtsestraat, de Zuidas, de Westerstraat en de Ceintuurbaan.

Dr. Blend

Ook de naam van Dr. Blend is onwijs sprekend. Bij Dr. Blend houden ze van blenden en het klaarmaken van de krachtigste en gezondste sappen. De 100% organische sappen kunnen gecombineerd worden met sandwiches, salades of een wrap. De kaart van Dr. Blend is bedoeld om je ’s ochtends vroeg de dag door te helpen of om je ’s middags over je kater heen te helpen. Er zijn sappen met oneindig veel lekkere ingrediënten verkrijgbaar. Niets is te gek voor de doctoren. De vroege vogels kunnen al vanaf 8 uur terecht bij Dr. Blend aan de Herenstraat 23.

Lavinia Goodfood

Met een onwijs gezellig, vintage interieur trekt Lavinia Goodfood al enig bekijks van buitenaf, maar is het interieur niet het enige aantrekkelijke binnen de vier muren. Het eten bij Lavinia Goodfood is namelijk puur en biologisch. Producten met e-nummers komen er niet in en alles wordt dan ook dagelijks vers gemaakt. Tal van lekkere ontbijtgerechten, groenten cocktails en gezonde boterhammen voeren de boventoon. Veel ingrediënten worden huisgemaakt voor de levensgenieters die ze op komen eten. Door de huiselijke sfeer blijf je gemakkelijk een paar uurtjes zitten met een heerlijke kop koffie of een gezonde cocktail. Is weer is wat anders dan een kil fastfoodrestaurant.

DopHert

Verse zuurdesemboterhammen, granola, clubsandwiches of frisse salades, ze hebben het bij DopHert allemaal. Alle producten die op de kaart staan zijn 100% plantaardig, dus ei- en lactosevrij. Er staan verder verrassende en gezonde gerechten op de kaart die voor de nodige vitaminen zorgen. De veganistische lunchroom zit op een te gekke locatie, namelijk aan de Spaarndammerstraat 49. DopHert is onwijs leuk ingericht en geeft je echt het gevoel van een warm welkom. Ook voor degene die toch een beetje willen snoepen staat er genoeg op de kaart. Zo kun je bijvoorbeeld voor de chocolade-peanutbutter cake gaan. Echt een aanrader!

De laatste kruimel

Bij De laatste kruimel worden dagelijks verse, ambachtelijke scones, broden, quiches, taarten en uitgebreide sandwiches klaargemaakt. Bij deze verse producten drink je een heerlijk sapje of een smoothie, een goede bak koffie of een van de diverse soorten thee. Er worden producten van het seizoen gebruikt, die uiteraard biologisch zijn. Het gezellige tentje aan de Langebrugsteeg 4 staat garant voor een heerlijk relaxmomentje met gezonde, echte producten. Als het nou een beetje lekker weer is kun je ook gezellig buiten zitten met je hapje en drankje. Ben jij student? Dan geniet je op vertoon van je studentenpas van 10% korting.