Culy organiseert culinair walhalla

Food festivals, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Terwijl een tijdje terug de Foodhallen werden geopend in de oude tramremise in Amsterdam West, waar iedereen nu dagelijks kan genieten van de meest uiteenlopende hapjes en drankjes, gaan we ook steeds liever naar een festival. Op een festival worden meerdere facetten gecombineerd die in onze vrije tijd het liefst worden uitgeoefend. Namelijk, eten en dansen.

Wat kun je verwachten van het foodfestival?

Op zaterdag 4 en zondag 5 april 2015 wordt er net buiten Amsterdam een culinair walhalla georganiseerd. Culy, normaal een online foodblog waarin recepten, inspiratie, hotspots en gadgets de revue passeren gaat offline en verzorgd het festival in het begin van april. Op deze manier kan iedereen die van eten en drinken houdt daadwerkelijk de zintuigen aan het werk zetten en zo verschillende recepten gaan proeven, gadgets uit gaan testen, de hotspots ontdekken en de inspiratieblogs gaan beleven. Voeding is tenslotte een feest wat betreft smaken en geuren. Culy streeft ernaar om voor iedere bezoeker een waar culinair spektakel neer te zetten, zonder dat het festival een steek voor de portemonnee is.

Op het festival zijn verschillende pop-up restaurants te vinden. Zo vind je er juicy burgers tot gezonde snacks, kun je er de hele dag ontbijten, genieten van echte streetfoodgerechten en drink je de lekkerste cocktails. Er is te veel om op te noemen, maar het belangrijkste is dat je gemakkelijk kennis kan maken met onbekende smaken. Iedere ruimte is groots opgezet, waardoor er veel gelegenheid is om lekker te relaxen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je ieder half uur eten moet gaan halen, zodat je je niet verveeld, want er is genoeg te doen op het festival. Zo kun je kookworkshops volgen, films kijken, leren over onbekende en bekende producten en tips krijgen van professionele koks. Verder wordt er gedanst. Goede muziek en een spectaculaire bar bieden de perfecte gelegenheid om de lichten te dimmen, het vuur op te stoken en de voetjes van de vloer te laten gaan.

Meer informatie over Culy?

Het foodfestival wordt georganiseerd aan de Haarlemmerstraatweg in halfweg, aan de rand van Amsterdam. Vanaf Amsterdam CS ben je er binnen 10 minuten en vanaf Haarlem CS binnen 9 minuten. Het treinstation in halfweg is gelegen voor de locatie, Sugar City. Kaarten zijn er vanaf €12,- en staan garant voor een dag vol culinaire, gezellige belevingen.