De lente door: 5 hotspots voor ijs

Nu het zonnetje steeds vaker zijn gezichtje laat zien krijgt iedereen alweer lentekriebels. Terwijl we nog heel even moeten wachten tot het 21 maart is en de lente officieel begint, snakken we al naar zomers genieten. Je moet je jas nog wel even aanhouden, maar wat is er nou lekkerder dan met de zon op je gezicht te genieten van je favoriete drankje, of misschien wel je favoriete ijssmaak? Toch is het in Amsterdam nog even zoeken naar de lekkerste ijsjes en daarom volgt hier een lijstje met ijssalons waar je zeker een ijsje moet gaan halen in het aankomende seizoen.

 

  • Metropolitan – Warmoesstraat 135

Midden in het oude centrum van Amsterdam vind je Metropolitan. Bij Metropolitan bestaat het assortiment uit tal van lekkernijen, die allemaal in eigen huis worden gemaakt. Denk daarbij aan chocolade en ijs. Metropolitan straalt echt kwaliteit uit en dat proef je ook. Het huisgemaakte ijs wordt dagelijks vers gemaakt met de puurste ingrediënten. De biologische producten komen van over de hele wereld, zodat ze zeker weten dat er eerlijke, goede producten worden gebruikt. Metropolitan heeft 20 verschillende ijssmaken waar je zeker weten ondersteboven van zal zijn.

 

  • IJscuypje – Verschillende locatie in Amsterdam

Het belangrijkste doel voor de ijsmakers van IJscuypje is het verrassen van de ijsliefhebbers. Dit begint voor de ijsmakers bij het uitzoeken van de meest pure grondstoffen en de meest gepassioneerde leveranciers. Deze grondstoffen worden constant met elkaar vermengd, om zo weer nieuwe ijssmaken te ontdekken. Leuk aan het assortiment van het IJscuypje is dat zij niet alleen de ‘gewone’ ijssoorten aanbieden, maar zich ook focussen op Nederlandse smaken. Zo is bijvoorbeeld bitterkoekjesijs, dropijs en stroopwafelijs in het assortiment opgenomen.

 

  • Mondaine – Overtoom 85

Bij Mondaine gaat het echt even om een ontspanmomentje. Zo serveert een echte barista heerlijke koffie terwijl u lekker kan genieten van de Amsterdamse omgeving. Je kan er terecht voor een gezellig gesprek met een vriend of vriendin, rustig een krant lezen of werken met de snelle wifi-verbinding. Maar koffie is natuurlijk niet het enige waar het om draait bij Mondaine. Zo kun je er ook terecht voor heerlijk banket en ijs. Het ijs bevat weinig vet en wordt gemaakt door uitsluitend biologische producten.

 

  • IJsboutique – Johannes Verhulststraat 107

Met een dagelijks wisselend assortiment verwelkomt de IJsboutique iedereen graag aan het gezellige Cornelis Schuytplein. De glamour uit de omgeving vind je terug in de prachtige ijssoorten, die er mooi en smaakvol uitzien, maar soms slechts 35 calorieën per bol bevatten. Dit komt doordat ijssoorten zoals het aardbeienijs voor zo’n 50 procent uit aardbeien bestaat. Mocht je even geen trek hebben in een ijsje, dan ben je hier ook aan het juiste adres voor een heerlijke scroppino, een ijsshake of een ijsmacaron.

  • Van der Linde – Nieuwendijk 183

Anders dan alle bovenstaande ijssalons ligt de focus bij Van der Linde op een ander soort ijs. Bij deze bakker, die al sinds 1937 bestaat, zijn ze namelijk gespecialiseerd in het maken van slagroomijs. Zelfs mensen die normaal niet zo’n fan zijn van slagroomijs, zullen dit een waar pareltje vinden. Leuk is ook dat een slagroomijsje al voor €0,80 van jou kan zijn. Het ijs blijft authentiek en overheerlijk. Niemand maakt slagroomijs zoals Van der Linde en mede daarom staat de bakker in deze lijst. Wil je nog graag iets lekkers meenemen? Dat kan! Ze hebben heerlijke mergpijpjes, amandelkoeken en truffels om daar te proeven en vervolgens mee naar huis te nemen!