5x koffie in Amsterdam

Amsterdam zit natuurlijk vol met gezellige restaurants, lunchrooms, ontbijtplekken en koffiebars. Toch is het nog best lastig om nou in kaart te brengen waar de leukste plekjes te vinden zijn. Daarom presenteren wij hier vijf hele leuke plekken om een heerlijke kop koffie te drinken.

brabraBar Bra / Jan Pieter Heijestraat 137

Dit huiskamercafé is ingericht met verschillende, leuke vintage meubels. Deze gezellige koffie hotspot zet niet alleen de lekkerste kopjes koffie op tafel, maar verzorgt ook diners, films en exposities in het weekend. Je kan dan natuurlijk ook je koffie inwisselen voor een heerlijke cocktail.

 

theophileCaffènation / Theophile de Bockstraat 37

Het succesverhaal vanuit Antwerpen heeft nu ook een Amsterdamse koffiebar. De barista serveert verschillende huisgebrande koffiebonen. Bij Caffènation wordt werkelijk alles zelf gemaakt. Zo kun je er ook terecht voor huisgemaakte soda, ice tea of chocola.

 

koffieKoffie Academie / Overtoom 95

Deze leuke, kleine bar serveert koffie met vers gebrande bonen. Maar niet alleen de koffie is hier hot. Zo kun je bij de Koffie Academie namelijk heerlijke versgebakken croissants, brownies en verschillende taarten bestellen. Gewoon omdat het kan, werd bedacht dat het hele interieur bij de Koffie Academie te koop is. Zie jij dus een schilderijtje aan de muur hangen, wat je wel aanspreekt, dan neem je deze gewoon mee naar huis na je kopje koffie.

 

 

 

 

breakfastThe Breakfast Club / Bellamystraat 2 BG

Bij The breakfast club ben je aan het juiste adres om de hele dag door te genieten van een goede bak koffie, maar ook van de lekkerste ontbijt en lunchgerechten. Leuk is dat alle gerechten worden gemaakt van lokale ingrediënten.

 

 

 

 

sixtyLot Sixty One / Kinkerstraat 112

Het industriële, maar toch gezellige interieur van Lot Sixty One zorgt ervoor dat deze koffiebar echt een heerlijke plek voor een kopje koffie. Er staan niet alleen maar gewone koffie op de kaart, want je vindt hier ook tal van speciale koffies.