Het perfecte feestweekend in Amsterdam

Waar in Nederland kun je nou beter uitgaan dan in onze hoofdstad. Amsterdam staat voor vrijheid en dat is duidelijk terug te zien in het aanbod van uitgaansgelegenheden. Van gezellige cafés tot hippe cocktailbars en levendige clubs, alles is er. Voor degene die een weekend vol Amsterdamse glorie willen beleven en het hele weekend willen genieten van verschillende hotspots, is het belangrijk dat ze wel enig idee hebben van wat er te doen is. Daarom vertellen we in deze blog hoe jij jouw weekend in kan delen om zo veel mogelijk hotspots te kunnen bezoeken.

Vrijdag

Om het weekend rustig van start te gaan na een drukke werk- of schoolweek kun je bijvoorbeeld cocktails gaan drinken. Gezellig met vrienden proef je verschillende smaken en kies je uiteindelijk je favoriet uit. Natuurlijk kun je dit in iedere cocktailbar doen, maar je kan er ook voor kiezen om het wat groter aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld naar Amsterdam West gaan en op het dak van 85 meter hoge Apollo hotel je drankjes bestellen. De naam van de bar, Floor 17 zorgt voor het verpletterende uitzicht, waardoor deze avond al niet meer stuk kan. Hoewel Floor 17 een beetje buiten het centrum ligt is deze hotspot onwijs leuk om het weekend te beginnen.

Floor 17 vind je op de 17de etage van het Apollo hotel aan de Staalmeesterslaan 410.

Zaterdag

Nadat de laatste plaat op 4 januari in de Trouw werd gedraaid schreeuwt Amsterdam om een soortgelijk concept. Een donkere danszaal waar alles in het teken staat van genieten, het geluid van geweldige kwaliteit is en je zonder kennis van de line-up met alle vertrouwen naar binnen kan stappen. De oprichters van Club Closure voldoen op het eerste oog behoorlijk aan de verwachtingen. Closure vult een gat op en zorgt op vrijdag en zaterdag voor een vast genre. Op de zaterdagavond draait alles om techno. Wil jij dus een nieuwe club uitproberen waarvan je van tevoren al weet dat je het leuk gaat vinden, dan ben je bij Closure aan het juiste adres.

Je vindt Closure aan de Rozengracht 133.

Zondag

Uitgaan op zondag, je kan er van alles over zeggen. Afhankelijk van hoe bont je het de avond ervoor heb gemaakt, kun je op de zondag gewoon doorgaan bij Thuishaven. Thuishaven is een rebels festival, die jouw gewone zondag een stuk spannender kan maken. Hoe? Vanaf het moment dat je de circustent instapt wordt je overdonderd. Gezelligheid, fantastische muziek en de gekste acrobaten zorgen samen voor een echte beleving. Zomers wordt Thuishaven iedere zondag bij mooi weer georganiseerd, maar op dit moment geniet je in een oude circustent tijdens het wintercircus. Zowel grote namen zoals Joris Voorn passeren de revue, maar Thuishaven biedt ook een stage aan kleine, beginnende dj’s. Je kan bij Thuishaven Van 13:00 tot 16:00 echt lekker uitbrakken en vanaf 16:00 gaan de voetjes echt van de vloer.

Thuishaven heeft geen vaste locatie, dus hou daarom goed hun Facebookpagina in de gaten!