6x glutenvrij eten in Amsterdam

Vage buikklachten, een opgeblazen gevoel en bloedarmoede zijn alle drie tekenen van coeliakie. Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij de gluten in bepaalde voedingsmiddelen schadelijk voor het lichaam kunnen zijn. Gluten komen in producten voor die van granen en haver zijn gemaakt, oftewel in enorm veel voedingsmiddelen. Denk aan brood, pizza, pasta, paneermeel, koekjes, taarten. Afgezien van producten waarvan het duidelijk is zitten er ook vaak gluten in snoepjes of in bieren. Duidelijk is dus wel dat het heel lastig is om te weten waar nou allemaal gluten in zitten. Wil jij een hapje gaan eten in Amsterdam, maar volg je een glutenvrij dieet, ga dan eens langs bij de volgende hotspots zodat je zeker goed eten voorgeschoteld krijgt.

  1. Bocconi – Spaarndammerstraat 17

Heerlijk Italiaans genieten met glutenvrije pasta’s. Bij Bocconi kun je ook op een aantal smaakvolle voorgerechten rekenen waar geen gluten in terug te vinden zijn.

  1. La Vina – Maasstraat 72 hs

Naast Italiaans is het natuurlijk ook leuk om andere Mediterrane hapjes te eten. Bij deze ervaringshotspot geniet je van de heerlijkste wijnen en smaakvolle hapjes.

  1. Beter + Leuk – 1e Oosterparkstraat 91

Vaak is een high-tea ook vrij lastig voor iemand met coeliakie. Om toch gezellig met vrienden en vriendinnen van een high-tea te kunnen genieten heeft Beter + Leuk een glutenvrije high tea in het leven geroepen. Verder kun je hier ook lekkere salades en sandwiches bestellen.

  1. Thuis aan de Amstel – Korte Ouderkerkerdijk 45

Bij Thuis aan de Amstel ligt de focus voornamelijk op heerlijke cakes en taarten. Naast het feit dat je hier dus ongestoord veel lekkers naar binnen kan werken zit je natuurlijk ook prachtig aan de Amstel.

  1. Omelegg – Ferdinand Bolstraat 143

Wat is er nou leuker dan de hele dag ontbijten? Precies, niks! Vraag de serveerster hier om een heerlijke glutenvrije omelet en geniet zelfs aan het einde van de middag van je goede ontbijt.

  1. Friska – Bellamyplein 51

Bij Friska, in de Foodhallen, zijn alle gerechten bereid met biologische en verse ingrediënten. Hier hoef je niet te vragen om een hapje zonder gluten, want alle sushi ’s en wraps zijn namelijk standaard glutenvrij.

Loop niet langer met je eigen tupperware bakjes vol met eten rond en ga gewoon lekker wat in de stad eten. Of je nou fan bent van Italiaans, tapas, salades, of sushi, het kan allemaal!