Het Amsterdam Light Festival geeft Amsterdam kleur

Over een paar dagen is het december. Dat betekent koude, grauwe winterdagen in opkomst. Om de Amsterdamse inwoners wat op te vrolijken is het Amsterdam Light Festival jaren geleden opgericht. Het festival geeft Amsterdam kleur in de kille winterdagen.

Licht in het duister

Het Amsterdam Light Festival biedt een andere kijk op de hoofdstad voor zowel inwoners als bezoekers. Klassieke grachtenpanden en verlichte bruggen zoals ze normaal gesproken niet te zien zijn. Diverse lichtkunstenaars zijn uitgenodigd om hun kunsten te laten zien op een alternatieve manier. Waar veel mensen denken aan schilderijen, worden tijdens het Amsterdam Light Festival historische panden verlicht door middel van de nieuwste lichttechnieken. Met het thema ‘vriendschap’ is dit een ideale manier voor een uitje met uw vrienden of familie.

De mogelijkheden zijn ongelimiteerd

Amsterdam fleurt helemaal op tijdens het festival dat te bezoeken is van 28 november tot en met 17 januari. Ruim vijftig dagen lang wordt de stad bedolven door vrolijke kleuren. Het lichtfestival heeft een vaar- en wandelroute. De routes zijn erg divers, dus maak gebruik van beide routes.

Illuminade wandelroute

De wandelroute loopt van 10 december tot en met 3 januari 2016. Hiermee is de route korter te bezoeken dan de vaarroute. De kunstwerken op deze tentoonstelling variëren van creaties van internationale artiesten als van toptalenten. De wandelroute leidt de bezoeker rond door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. De wandelroute kunt u in eigen tempo of met een gids bezoeken. Hiervoor kunt u terecht bij de festivalkiosk.

Water Colors vaarroute

De vaarroute is nog veelzijdiger dan de wandelroute. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u genieten van unieke lichtinnovaties in de Amsterdamse grachten. De vaarroute voert u vanaf de Prins Hendrikkade via de Amstel weer terug naar de Prins Hendrikkade. Het lichtfestival kleurt de Amsterdamse grachten van pimpelpaars tot kakigroen.

Wilt u optimaal van het Amsterdam Light Festival genieten? Mokum Bootverhuur biedt u de mogelijkheid om per boot van de lichtshow te genieten. Meer informatie over een  sloep huren Amsterdam.