Cultureel monument in de bekendste theaterstraat van Amsterdam

In de smalle culturele hoofdstraat van Amsterdam ligt het Tabacco Theater, een cultureel stadsmonument. Deze oude tabaksveiling ligt in het centrum van Amsterdam en is nu een unieke multifunctionele locatie. Bij binnenkomst trekken de industriële bar en het stalen balkon direct de aandacht. Het theater bevat negen ruimtes met elk hun eigen identiteit en mogelijkheden. Zo kun je hier dineren, evenementen bezoeken en theatervoorstellingen bijwonen.

Business

Naast uitgaan kun je hier ook goed zaken doen. Tobacco is het eerste theater die commerciële activiteiten combineerde met culturele voorstellingen. Het is mooi om te zien dat de culturele support voor promotie wordt ingezet; inmiddels kan het één niet meer zonder het ander.

Eten, drinken en workshops

De keuken is het kloppende culinaire hart van Tobacco, waar fantastische lunches en diners worden verzorgd voor events tot wel 700 personen. Kookstudio 1012 staat onder leiding van de bekende chef-kok Antoine Hermans. In de Kookstudio vinden culinaire workshops plaats voor groepen tot 40 personen en voor grotere groepen wordt uitgeweken naar een andere zaal.

Na het koken kun je in de aangrenzende wijnkelders van het diner genieten. Er zijn ook arrangementen van een kookworkshop in combinatie met een aanvullende workshop. Zo kun je bijvoorbeeld tapas maken combineren met flamenco dansen.

Meer beleven

Het Tobacco Theater en nog veel meer in Amsterdam kun je vinden dé gids voor evenementenorganisatie, Facts on Acts. Je vindt er aanbieders van locaties, catering, cultuur, feest, entertainment en nog veel meer.