Een down to earth hotspot

Amsterdam wordt steeds moderner en hipper. Hele straten worden omgetoverd tot hotspots waar je absoluut geweest moet zijn. Een bijzondere duurzame kaart of een industrieel pand trekken het hippe publiek en houden dit publiek ook steeds vaker. Juist om deze reden besteden we in deze blog wat extra aandacht aan gewoon een ongelofelijk gezellig Amsterdams café. Café Cook is een hotspot waar je de hele terecht kan voor een hapje en een drankje.

Het huiskamercafé Cook

Het café is op verschillende manieren te omschrijven. Het voelt er warm aan, zoals in een bruin café, maar zodra je de drempel over stapt krijg je het gevoel dat je in de huiskamer van een goede vriend binnenkomt. Simpele houten tafels en stoelen worden vergezeld met verschillende huiselijke meubelstukken. Zo staat er bijvoorbeeld een piano en hangen er wat kastjes en schilderijen aan de wand. Naast het huiselijk gevoel binnenin het café staat er buiten ook een mooi groot terras klaar om alle zonliefhebbers in ontvangst te nemen. De jazzy muziek klinkt zachtjes door de stereo waardoor je jezelf kan gaan focussen op de menukaart.

De menukaart

Deze menukaart wisselt maandelijks met verschillende lekkere gerechten. Met twee soepen, vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en zes nagerechten is de kaart aardig omvangrijk voor een wisselende kaart. Er staan zowel vlees- als vis- en vegetarische gerechten op de kaart, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Het oplettende, maar zeker niet opdringerige personeel, neemt op een relaxte manier onze bestelling op en past duidelijk bij de sferen van het café. Ik bestelde vooraf de gestoomde mosselen. Heerlijk zacht en echt goed op smaak gebracht met verschillende specerijen.

Een wat grotere uitdaging vond ik de picanha, die ik voor het eerst heb gegeten in een Braziliaanse steakhouse. Gewoon een goed stuk vlees met mooie asperges en een zoet aardappeltje erbij. Zelf zat ik vol na deze twee gerechten, maar mijn partner in crime had nog wel trek in een toetje. We besloten samen de chocoladetaart met zeezoutkaramel te delen. Nou, goede keus kan ik je vertellen. Kortom, de gerechten op de menukaart zijn gewoon echt goed en worden op een leuke manier geserveerd.

Meer informatie

Je vind café Cook in, ja waar anders, de James Cookstraat nummer 2. De tent is de hele week van 09:00 tot 01:00 geopend en houdt op vrijdag en zaterdag de deuren tot 02:00 open. Een lekker ontbijt, een lunch of een goede borrelhap is dus de hele dag te krijgen bij Cook. Binnenkort dus een avondje koken overslaan en is een kijkje gaan nemen in dit gezellige huiskamercafé.