Nieuwe hippe lobster & burger hotspot

Amsterdam wordt bijna wekelijks aangevuld met een nieuw, hip restaurant in de scene. Een nieuwe Italiaan, een nieuwe burgerbar of een trendy single dish restaurant, het kan allemaal. Zo was het afgelopen week de beurt aan de Hummbar, dat als lobster & burger bar door het leven gaat. Wanneer je dus op de kruising tussen het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat gaat eten, dan weet je in ieder geval van tevoren waar je aan toe bent, namelijk zachte kreeften en juicy burgers.

 

Het concept

Een aantal dagen na de opening van de Hummbar werd het toch echt tijd om deze nieuwe tent eens van dichtbij te gaan bekijken. Waar eerst jarenlang de Ajax Experience gevestigd was, zit nu een enorm moderne, ietwat industriële bar. Hoewel de bar er zo industrieel uitziet, heerst er toch een gezellige sfeer. Het restaurant is ruim opgezet en biedt iedere gast genoeg ruimte en aandacht voor hun gezelschap. Iedere gast kan dus ongestoord een gesprek voeren, zonder last te hebben van buren en andere gasten. Ook het personeel wordt leuk aangepast aan het jonge concept van de Hummbar. Gekleed in stoere denim shirts komt het vriendelijke personeel naar de tafel en bieden zij de juiste interactie met de gasten. Jong en dynamisch, wat weer perfect op het concept aansluit.

De menukaart

Hoewel het concept erg simpel is, is de kaart weer een stuk minder vanzelfsprekend. Alle hapjes en drankjes, die samen de menukaart vormen, worden getoond in een papieren krant. Een papieren krant zoals we die gewend zijn van bijvoorbeeld Het Parool, is gevuld met de specialiteiten van de Hummbar. Erg creatief dus. Alle gerechten die op de kaart staan gaan gepaard met een afbeelding en een ruime omschrijving. Hierdoor weet je precies wat je besteld, wat wel zo fijn is bij dergelijke gerechten. Als gast heb je de keuze uit een hele kreeft, een halve kreeft en een warme brioche gevuld met kreeftenvlees. Deze kreeftgerechten gaan gepaard met een kleine salade en frietjes. Daarnaast staan er natuurlijk ook burgers op de kaart. Ook hier biedt de Hummbar een aantal keuzes, namelijk een Amsterdamse burger, een Amerikaanse ,een Italiaanse en een vegetarische burger. Alle burgers zijn voorzien van typerende toppings van het land. Dit zijn bijvoorbeeld augurken en oude kaas, bacon en cheddar kaas of mozzarella en basilicum mayonaise. Voor iedereen die geen keuze kan maken tussen burgers en kreeft is er een ideale oplossing. Een burger naar keuze kan namelijk worden aangevuld met een halve kreeft, waardoor de gast al het lekkers van de Hummbar kan proeven.

Meer over de Hummbar

Ook het dessert houdt de Hummbar graag simpel. Zo zijn er drie erg verschillende nagerechten te bestellen. Zo kunnen chocoladeliefhebbers uit hun dak gaan met Tony’s Chocolonely, ijsliefhebbers genieten van twee bollen ambachtelijk Italiaans ijs en wordt met prosecco, wodka en Italiaans citroenijs een heerlijke scroppino bereidt. Terwijl de menukaart zo simpel mogelijk gehouden wordt, is de drankkaart enorm toereikend. Acht verschillende cocktails, verschillende speciaalbieren, wijnen en tal van sterke dranken zorgen ervoor dat er voor iedere drankliefhebber wel een fijn drankje tussen zit. Van zondag tot en met woensdag is de Hummbar tot 00:00 geopend en van donderdag tot en met zaterdag zijn de gasten tot 01:00 welkom. Je vindt de Hummbar aan de Utrechtsestraat 11.