Dé 12 dancefestivals op Koningsdag

In minder dan een maand tijd is het weer zo ver: Koningsdag. De dag waarop de verjaardag van Koning Willem-Alexander voor de tweede keer uitbundig wordt gevierd en de meeste Nederlanders de voetjes van de vloer laten gaan. Overal in het land, maar met name in Amsterdam, stikt het van de vrijmarkten, activiteiten en festivals. Met name festivals voeren de boventoon in het feestende Amsterdam, want gedurende Koningsdag zijn er buiten het centrum maar liefs 12 grote festivals te vinden. Doordat het aanbod van festivals erg groot en divers is, kan het lastig zijn om een keuze te maken uit een van deze festivals. Om je te helpen in je keuze lichten we in deze blog alle festivals kort toe.

 1. Hollansch Glorie

Elektronische muziek, daar draait het bij Hollansch Glorie om. Het knallende feest met alleen maar Nederlandse namen zoals Tom Trago en Sandrien zorgt er van 12:00 – 20:00 voor dat de voetjes van de vloer gaan. Het puur Hollandse prijsje van €15,99 en de Hollandse entourage zorgen ervoor dat men niet vergeet waar het feestje om draait: Nederlands. Zodra je honger begint te krijgen kun je een heerlijke stamppot krijgen of kun je haring happen. Waar zie je dat tegenwoordig op een festival?

 

 1. Kingsland Festival

Als je fan bent van de grote, bekende namen uit de muziekindustrie, dan ben je bij Kingsland Festival aan het juiste adres. Vanaf meerdere podia draaien Martin Garrix, Hardwell en Showtek je favoriete dancehits. De late bird kaarten zijn nog verkrijgbaar voor een bedrag van €37,50.

 

 1. Loveland van Oranje

Loveland is echt een festival voor de techno en deep house liefhebbers. In het Meerpark gaan nemen er meerdere grote namen, zoals Loco Dice en Pan-Pot, achter de dj-booth plaats. Deze toppers uit de scene gaan echt voor een knallend Oranjefeest zorgen. Voor de laatste kaarten moet je er snel bij zijn en wordt een bedrag van €27,50 gevraagd.

 

 1. Voltt x Lockdown

Dit festival is qua muziekstijl goed te vergelijken met Loveland van Oranje. Met name zoals Cinnaman, Job Jobse en Alan Fitzpatrick beschikt Volt x Lockdown ook over een ijzersterke line-up die gegarandeerd Koningsdag op z’n kop zal zetten. Voor €23,50 ben jij er bij aanstaande Koningsdag!

 

 1. Kingsday Festival

Het Kingsday Festival biedt muziek voor iedereen. Zo kun je helemaal losgaan op de nummers van Yellow Claw, maar kun je ook genieten van de klanken van Joris Voorn en Bakermat. Voor een bedrag van €29,50 ben jij er eind april bij tijdens een van de meest gevarieerde festivals.

 1. Pleinvrees

Dit deep house platform legt de focus op warme, melodieuze maar energieke muziek. Namen zoals Gui Boratto, Adana Twins en Alle Farben staan aan het toneel terwijl jij van je drankje staat te genieten. Voor €22,50 zal jij een heerlijk feestje meemaken van het jarige Pleinvrees.

 

 1. Oranjebloesem

Met het uitzicht over ’t IJ kun je op Koningsdag gaan genieten van eigenzinnige artiesten zoals Kollektiv Turmstrasse en dj Koze. De kaartjes gaan nu voor €27,50 de deur uit en leveren je een relaxte, maar tegelijkertijd uitbundige dag op.

 

 1. Hardkingz

Di feest is ideaal voor alle hardstyle fans. Op Java-eiland Komen top dj’s uit de scene zoals Charlie Lownoise, Mental Theo en Frontliner Koningsdag op z’n kop zetten zodat jij een onvergetelijke dag zal hebben. Tickets zijn verkrijgbaar voor €17,50.

 

 1. Thuishaven Het gezellige Thuishaven, heeft 27 april dubbel feest. Zo bestaat het festival dan twee jaar en wordt Koningsdag uitbundig gevierd. Dit wordt dan ook gedaan met vrienden van Thuishaven, jongens die echt bij het festival passen. Denk aan Lee Burridge, Guti en Mees Dierdorp. Voor maar €15,00 ben jij de hele dag bij dit dubbele feestje wat dus wel een knaller moet worden.

 

 1. Kingsday Open Air

Uit een samenwerking van Verknipt, Nachtcollege en Diepzinnig is het idee van Kingsday Open Air ontstaan. Namen als Lexer en Josh Butler voeren de boventoon op het festival, waar iedereen de hele dag gegarandeerd wordt de nodige portie deephouse, house en techhouse. De laatste kaarten worden nu voor een bedrag van €25,00 verkocht.

 

 1. Kingsday Houthavens

Strand West zal op 27 april overspoelt worden door house en techno liefhebbers, want daar draait het Kingsday Houthavens Festival om. Nina Kraviz, Carl Craig, Tom Trago en Cinnaman zullen het publiek gegarandeerd weg gaan blazen. Wil jij er bij zijn? Dan kan dat voor €23,00!

 

 1. King Kong Festival

Het twaalfde en laatste festival is er weer één met een gevarieerde muziekstijl. Op de NDSM-werf zullen lekkere house, hiphop en R&B platen gedraaid worden door onder andere house legende Kerri Chandler. Kaartjes kosten op het moment €22,50.