Hoe word je een goede thuis barista?

Om mij heen zie ik steeds meer mensen die zich bezig houden met koffie. Het lijkt erop dat steeds meer mensen kennis krijgen van koffie en graag willen leren hoe ze met verschillende zetmethoden de lekkerste koffie kunnen produceren. In dit artikel ga ik aandacht besteden aan het worden van een barista, wat je moet doen en daarnaast geef ik een aantal tips hoe je een goede thuis barista kunt worden.

Waarom is koffie zo in opmars?

Er zijn verschillende redenen waarom koffie zo in opmars is. Eigenlijk is het altijd al populair geweest, maar sinds de komst van trendy koffiehuizen lijkt iedereen wel voor een lekker bakje koffie in. Ook de variaties die met koffie dranken mogelijk zijn zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Waar je in het verleden alleen een americano en een espresso kon bestellen heb je tegenwoordig veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de iced brew coffee.

Thuis barista worden

Het is onzin dat je als thuis barista gelijk veel geld moet spenderen om goede koffie te zetten. Met een goede espressomachine ben je er daarom nog niet. Er zijn veel mensen die de kunst van een goede bak koffie onderschatten. Naast een espressomachine zal je meer moeten leren over extractie, de doorlooptijd van de koffie en daarnaast zal je meer moeten leren over verschillende koffiezetmethoden. Je kunt deze informatie van het internet vandaan halen, maar daarnaast is het ook mogelijk om een barista cursus te volgen. Dat kan ik je van harte aanraden, want in een korte tijd kun je ontzettend veel leren.

Barista cursus in Amsterdam

Er zijn een aantal barista cursussen die in Amsterdam worden gehouden. Mocht je op zoek zijn naar een goede barista cursus dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij barista cursussen die onder de voorwaarden van SCAE worden gegeven. Zodoende weet je zeker dat je een goede barista opleiding hebt die overal ter wereld word erkend. Een goede barista worden, dat word je niet zomaar. Daar zal je hard voor moeten werken voordat je een goede barista kunt worden.