De nieuwe rage: suppen

Je zult je misschien afvragen waarom er zoveel mensen op grote surfborden door de grachten heen bewegen en waarom er overal zoveel auto’s met dakdragers geparkeerd staan. Dit heeft te maken met suppen, oftewel stand up paddling, de nieuwe rage op sportgebied in Amsterdam. Suppen is staand surfen met een peddel en kan op bijna alle wateren gedaan worden, zo ook de Amsterdamse grachten. In deze blog vertel ik waarom jij binnenkort ook moet gaan suppen!

Je wordt fit

Suppen is een van de beste full-body workouts. Met suppen verbrand je meer calorieën dan met de meeste andere sporten door de combinatie van kracht, balans, kern en uithoudingsvermogen. Of je nu aan het surfen, racen of recreatief peddelen bent, je bent in een mum van tijd in vorm.

Je krijgt een kleurtje

De meesten van ons verliezen onze zomerkleur zodra de herfst begint. Gelukkig wordt suppen altijd buitenshuis gedaan, wat betekent dat je een super mooie bruine teint kunt krijgen terwijl je traint. Daarnaast dienen de peddelplanken als een fantastisch zwemplateau. Vergeet je zonnebrandcrème niet!

Nieuwe mensen ontmoeten

Je hebt misschien gehoord dat suppen een van de snelst groeiende sporten ter wereld is. Dat betekent dat er elke dag meer en meer mensen op het water peddelen. Meer mensen in het water betekent een grotere kans voor je om iemand te ontmoeten en een gesprek op gang te brengen over wat jullie gemeen hebben.

Je bent buiten

Vandaag de dag hebben we meer afleiding van technologie dan ooit tevoren. Mensen genieten niet genoeg van het buitenleven. Een van de beste manieren om tijd met de natuur door te brengen is door te suppen. Kom los van alle digitale apparaten om je heen en dompel je onder in het prachtige buitenleven. Geniet van de rustgevende wonderen die je ervaart in de Amsterdamse grachten.

Iedereen kan suppen

Suppen is voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Het duurt maximaal een uur voordat jij je zelfverzekerd voelt op een paddleboard. Daarna liggen alle wateren voor je open! Ben je van plan zelf een paddleboard aan te schaffen? Zorg er dan voor dat je een bijpassende dakdrager voor je auto kiest. Check Yakima.nl voor de mogelijkheden.